top of page

Hoe kies je nieuwe radiatoren?


Elk huis is op een gegeven moment toe aan nieuwe radiatoren. Deze zijn na een aantal jaar versleten of leveren niet meer de warmte die ze produceerde toen ze nieuw waren. Het is belangrijk ruim op tijd te beginnen met zoeken naar vervanging van deze oude elementen. Bij je keuze moet je goed voor ogen hebben wat je precies wilt en hoe je de radiatoren in de diverse kamers van je huis gaat wegwerken. Je doorloopt een aantal stappen bij het kiezen van nieuwe radiatoren:

  • je bepaalt hoeveel radiatoren je nodig hebt

  • je kiest het model radiator

  • je kiest het ontwerp van je radiator

In de eerste plaats ga je goed kijken hoeveel nieuwe radiatoren je nodig hebt. Zijn alle radiatoren in het huis echt versleten? Zijn sommige er erger aan toe dan anderen? Misschien stond er een radiator op een onhandige plek en wil je deze helemaal niet meer vervangen. Houd al deze verschillende aspecten in je achterhoofd wanneer je aan het zoeken bent. Zorg er ook voor dat de hoeveelheid radiatoren genoeg is om de kamer tot een aangename temperatuur te verwarmen. Het is natuurlijk niet mogelijk om met een kleine radiator een grote woonkamer te verwarmen. Je kunt online diverse tests laten doen waardoor je er achter kunt komen hoeveel warmte er geleverd moet worden om een bepaalde kamer om te warmen. Deze tests zijn vaak redelijk basaal, maar geven toch een indicatie van het aantal Watts en K.Cal. die geleverd moeten worden om de kamer op een lekkere temperatuur te houden. Vaak vul je de lengte, breedte, en hoogte van een specifieke kamer in. Hierna volgen nog enkele vragen om een beter beeld te krijgen van de situatie. Zo kan er bijvoorbeeld gevraagd worden of je een vrijstaand huis hebt. Een vrijstaand huis moet namelijk beter geïsoleerd zijn dan een rijtjeshuis om op dezelfde temperatuur te blijven. Ook kan bijvoorbeeld gevraagd worden of het huis oud is of slecht geïsoleerd. Dit spreekt eigenlijk voor zich. Er wordt geprobeerd om een goede schatting te geven van het aantal radiatoren die nodig zijn om het huis warm te houden.

Radiatoren; model en ontwerp

Er zijn vandaag de dag heel veel verschillende soorten radiatoren te krijgen. Deze verschillen allemaal in model en in ontwerp. Welke verschillende modellen zijn er? Het model van je radiator wordt bepaald door het aantal platen en het aantal convectoren. Een convector is het warmte element dat vaak tegen de plaat gemonteerd is. Het model van een verwarming bestaat uit een tweecijferige code. Het eerste getal van de code is het aantal platen van de radiator. Het tweede getal is het aantal warmte elementen dat op de plaat gemonteerd is. Een voorbeeld is het standaard model: 22. Hierop bevinden zich dus twee platen en twee convectoren. Dit is het type radiator dat vroeger heel veel geplaatst werd. Tegenwoordig heb je ook de keuze om bijvoorbeeld te kiezen voor een 33 model. Dit is dus een radiator met drie platen en 3 convectoren. Verschillende soorten radiatoren geven verschillende hoeveelheden warmte af. Bekijk dus goed welk type model je wilt hebben op een specifieke plaats in je huis. Ook van groot belang is het ontwerp van de radiator. De verschillende types kunnen namelijk ook heel anders zijn vormgegeven. Er bestaan bijvoorbeeld staande radiatoren, ook wel verticale radiatoren genoemd. Deze passen perfect in een huis met veel kale muren. Ze bieden een stuk opvulling en kunnen ook prachtig gecombineerd worden met bijvoorbeeld schilderijen of posters. Ook bestaan er speciale design radiatoren. Deze zijn zo ontworpen dat ze eigenlijk niet te zien zijn of wegvallen in de kamer. Een voorbeeld voor de badkamer is bijvoorbeeld een handdoek radiator. Deze radiator heeft de vorm en de uitstraling van een rek voor handdoeken. Het is zelfs mogelijk de handdoeken hier daadwerkelijk op te plaatsen, zodat ze lekker snel opdragen en warm zijn wanneer je ze wilt gebruiken. De moraal van dit verhaal is duidelijk: kies een radiator die past bij de kamer en de indeling van de ruimte. Kies geen verwarming die vloekt bij het behang of die niet de capaciteit heeft om de ruimte goed te verwarmen. Wanneer je uiteindelijk terug moet naar de winkel om toch een andere uit te zoeken is dat altijd vervelend.

De beste kwaliteit en de laagste prijs

Nu je weet waar je naar moet zoeken kun je goed geïnformeerd een keuze gaan maken. Er zijn talloze bedrijven waar je terecht kunt om de perfecte radiator uit te zoeken. Een van deze bedrijven is bijvoorbeeld Budget Radiatoren. Op hun website http://www.budgetradiatoren.com/ staat ongelofelijk veel informatie over de diverse soorten radiatoren. Ook hebben zij een pagina waar je gemakkelijk en snel een capaciteit check kunt uitvoeren. Binnen mum van tijd weet je wat je nodig hebt en hoeveel dat gaat kosten. Over de prijs gesproken, alle artikelen op de site zijn erg scherp geprijsd. Dit komt omdat het bedrijf geen winkel heeft. Je kunt de producten dus niet eerst controleren voordat ze bij je geleverd worden. Dit is echter geen probleem, want het materiaal is van uitstekende kwaliteit. Wanneer je onverhoopt toch niet tevreden bent geldt er een 30 dagen retourrecht. Je stuurt de gekochte artikelen terug en krijgt direct het aankoopbedrag teruggestort op je rekening. Alle radiatoren worden bovendien gratis verzonden. Betalen is erg eenvoudig, met IDeal of met creditcard. Wacht dus niet langer en neem vlug een kijkje op deze indrukwekkende website!


Recent Posts
bottom of page